Floarea Olaru, olteanca de 105 ani, sărbătorită la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina

Floarea Olaru, olteanca de 105 ani, sărbătorită
la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina

Vineri, 27 martie 2009, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina, o bătrână a împlinit vârsta de 105 ani, devenind astfel cea mai longevivă persoană în viaţă din Judeţul Olt. Cu acest prilej, s-a oficiat o slujbă de mulţumire către Dumnezeu în noul paraclis al Centrului, ce are hramul “Sf. Ierarh Nectarie”.

Alături de sărbătorita Floarea Olaru, au participat la slujba religioasă Dl. Paul Stănescu – Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Dna. Luminiţa Tudora – Director Executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, rude, beneficiari şi angajaţi ai Centrului.

După ceremonie, a fost organizată de către conducerea Centrului o masă festivă în cinstea sărbătoritei.

Acţiunea a fost posibilă ca urmare a înceheierii, încă de la sfârşitul anului trecut, a unui protocol de cooperare în domeniul incluziunii sociale între Episcopia Slatinei şi Romanaţilor şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt.

Ca prim rod al acestei colaborări, a luat fiinţă, în incinta Centrului de Îngrijire şi Asistenţă din Slatina, paraclisul de rugăciune în care, în fiecare duminică şi sărbătoare se oficiază Sfânta Liturghie şi săptămânal Taina Sfântului Maslu, pentru alinarea suferinţelor beneficiarilor aşezământului.

110 27 37 47 56 65