Şedinţa de lucru comună a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei

Şedinţa de lucru comună a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei

şi a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei

COMUNICAT DE PRESĂ

patrÎn ziua de 29 septembrie 2009, la Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a avut loc şedinţa de lucru comună a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei şi a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei.

În prima parte a şedinţei de lucru, la care au participat şi ierarhii Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Olteniei, a fost evaluat stadiul lucrărilor la albumul „Domnitorii şi ierarhii Ţării Româneşti – ctitoriile şi mormintele lor”, ce va fi editat de cele două Mitropolii cu prilejul sărbătoririi a 650 de ani de la recunoaşterea oficială a Mitropoliei Ţării Româneşti (1359 – 2009). Albumul, va fi util pentru centre eparhiale, instituţii de învăţământ teologic, ora de religie, turismul religios şi biblioteci.

Ierarhilor celor două Sinoade mitropolitane reunite le-a fost prezentat şi “Îndrumătorul administrativ bisericesc – Ghidul practic pentru examenul de capacitate preoţească, administrarea parohiei şi a mănăstirii” apărut la editura “Cuvântul Vieţii” a Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei. “Ghidul este un instrument de lucru pentru evaluare la examenul de capacitate preoţească şi administraţie” a precizat Preafericitul Părinte Daniel. Eficienţa sa în parohie a fost dovedită la examenul de capacitate preoţească organizat de Arhiepiscopia Bucureştilor în sesiunea din septembrie 2009.

Pe ordinea de zi s-au aflat şi slujbele unor noi sfinţi canonizaţi anul trecut şi anume Sfântul Ierarh Iachint de Vicina, primul mitropolit al Ţării Româneşti şi Sfântul Cuvios Dionisie Exiguul, care au fost definitivate, aprobate şi trimise Comisiei liturgice a Sfântului Sinod.

Biroul de presă al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei

sursa: Basilica