Nici Dumnezeu Însuşi nu ne mai poate schimba, dacă nu vrem noi înşine să ne schimbăm

Nici Dumnezeu Însuşi nu ne mai poate schimba,

dacă nu vrem noi înşine să ne schimbăm

Duminică 1 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a resfinţit biserica parohiei Gura Padinii, Protoieria Corabia.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică care vorbeşte despre bogatul nemilostiv şi săracul Lazăr, îndemnând pe cei prezenţi să se împodobească încă din această viaţă cu faptele virtuţii şi ale înfrânării, ca să dobândească în viaţa viitoare desfătarea pe care a dobândit-o şi săracul Lazăr.

“Trebuie să învăţăm din evanghelia de astăzi că, odată ajunşi în rai sau în iad, nu mai putem fi siguri de darurile celor de aici. Nici nu ştim dacă cei de pe pământ îşi vor mai face datoria sfântă de a ne pomeni la sfintele slujbe, de a ne aprinde o lumânare sau de vor mai da milostenie în numele nostru. De aceea, este bine ca singuri să ne punem deoparte provizii pentru viaţa de veci, care sunt: faptele şi gândurile bune, cuvintele frumoase, atitudinea creştină faţă de cei aflaţi în nevoi, milostenia ş.a.. Dacă nu vom lua aminte şi nu ne vom cultiva voinţă puternică pentru a ne schimba, nu ne vor mai putea schimba starea nici rudele şi nici sfinţii. Nici Dumnezeu Însuşi nu ne mai poate schimba, dacă nu vrem noi înşine să ne schimbăm! Cine ajunge în iad, nu ajunge din cauza lui Dumnezeu, pentru că aşa porunceşte El, ci ajunge numai din cauza sa, pentru nepocăinţă şi vieţuirea departe de El şi de aproapele.”

11 21 31 41