Hram de Sf. Ilie la Parohia Mirceşti, Protoieria Slatina I

Duminică 20 iulie, când Biserica cinsteşte pe Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, PS Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a târnosit biserica Parohiei Mirceşti, Protoieria Slatina I, hirotonind întru diacon pe teologul Dumitru Daniel Buzurin.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a relatat pe scurt viaţa Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul, amintind cu acest prilej credincioşilor şi de colecta organizată la nivel judeţean, în colaborare cu Prefectura şi Consiliul Judeţean, pentru persoanele afectate de inundaţiile din Moldova, şi îndemnându-i să contribuie fiecare cu puţinul pe care-l are. De asemenea, a arătat că de multe ori “Dumnezeu se mânie pe noi pentru că lucrăm la câmp duminica şi în sărbători, în loc să cinstim aşa cum se cuvine zilele de sărbătoare. Dacă voim să nu mai fie secetă sau inundaţii şi aşteptăm de la El ploi liniştite şi la vreme, trebuie să ducem viaţă bineplăcută Lui. Nu avem şase zile peste săptămână să lucrăm? Nu avem duminica zi specială pentru suflet, să ne odihnim trupeşte şi să ne înălţăm duhovniceşte? Să-l rugăm, aşadar, pe Sfântul Ilie, pentru ploi liniştite şi să încetăm lucrul duminica şi în sărbători”.

La final, Preasfinţitul Părinte a acordat Distincţia de Vrednicie D-lui Dep. Nicolae Stan, D-lui Dir. Dan Buşcu, D-lui Lucian Istrate, primarul comunei Tătuleşti şi D-lui Manager Nicolae Crăciun.