Slujbă arhierească la Parohia Vădăstriţa

Duminică 27 februarie a.c., PS Părinte Episcop Sebastian a săvârşit Sânta Liturghie la Parohia Vădăstriţa, Protoieria Corabia.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat că orice faptă săvârşită de noi înaintea lui Dumnezeu şi a aproapelui nostru trebuie să fie presărată cu dragoste: “Fiecare dintre noi suntem astăzi faţă în faţă cu cel de lângă noi, cu aproapele nostru, căci evanghelia citită la Sfânta Liturghie scoate în evidenţă, de astă dată, mila, compasiunea şi dragostea pe care fiecare dintre noi le datorăm celuilalt.

Mesajul, vasăzică, este cât se poate de simplu. Înaintea lui Dumnezeu, dragostea contează mai mult decât credinţa. Toată lumea crede, dar credinţa este moartă fără faptele evangheliei de astăzi. La fel şi nădejdea, la fel şi postul nostru — fie el şi negru — atâta vreme cât în suflet continuă să clocotească ura şi răutatea faţă de aproapele şi nu putem privi la cel de lângă noi cu înţelegere, compasiune şi dragoste. Evanghelia de astăzi ne încredinţează că pe Dumnezeu nu-L putem păcăli. Nu este de ajuns să crezi; nu este suficientă nădejdea; nu te împlineşte nici rugăciunea şi rămâne neroditor postul, dacă toate acestea nu se finalizează la un moment dat, întrupându-se în ceea ce a arătat evanghelia de astăzi — dragostea.