Întâlnirea PS Sebastian cu profesorii metodişti şi responsabilii de Cerc pedagogic din jud. Olt, la disciplina Religie

Joi 7 aprilie a.c., la Centrul Eparhial a avut loc întâlnirea PS Părinte Episcop Sebastian cu profesorii metodişti şi responsabilii de Cerc pedagogic din jud. Olt la disciplina Religie.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea fiecărui profesor metodist şi a zonei pe care acesta o acoperă, discuţiile continuând apoi cu recomandarea venită din partea Preasfinţitului de a exista o strânsă colaborare între metodist şi profesor, metodist şi inspector, preot paroh şi profesor şi şcoală-Episcopie, cu popularizarea atât a exemplelor de bună practică, cât şi cu combaterea cazurilor negative şi cu sesizarea problemelor care pot apărea pe parcursul anului şcolar.

Apoi, D-na Insp. Florica Grecu a supus atenţiei proiectele ce urmează să fie desfăşurate în perioada următoare, dintre care amintim:

– realizarea unui concurs între Cercurile pedagogice de Religie, precum şi un concurs on-line pentru copii, pentru data de 1 iunie;

– apariţia nr. 3 al Revistei “Rezonanţe” (a profesorilor de Religie şi Arte din jud. Olt), în cadrul celei de-a doua ediţii a Simpozionului Judeţean de Religie, care va avea loc în data de 28 mai a.c. şi

– lansarea, în cel mai scurt timp posibil, a unui site de prezentare a activităţilor profesorilor de Religie şi Arte din jud. Olt.

Întâlnirea s-a încheiat cu speranţa unei strânse colaborări pe viitor, care să aducă roade bogate în plan profesional.