Catehizarea tinerilor din Parohia „Toţi Sfinţii“

În Parohia “Toţi Sfinţii” din municipiul Caracal, judeţul Olt, catehizarea tinerilor reprezintă o prioritate. Preocupările comune, căutarea rostului vieţii, încercarea de a găsi răspunsuri la anumite întrebări i-au adunat pe tineri în jurul părintelui paroh Mihai Iagăru, luând fiinţă astfel Liga Tinerilor Creştin-Ortodocşi Români (LTCOR), filiala Caracal.

Grupul tinerilor de la Parohia “Toţi Sfinţii” s-a constituit treptat, încă de pe vremea când părintele Mihai Iagăru se afla la începuturile activităţii sale pastorale, în comuna Redea, judeţul Olt (2002). Activitatea începută în comuna olteană s-a continuat la Biserica “Toţi Sfinţii” din municipiu, grupul devenind tot mai extins, ajungând la 30-40 de tineri. Liga s-a născut din dorinţa elevilor de a petrece timpul liber într-un mod binecuvântat de Dumnezeu, de a afla răspuns la anumite întrebări care îi frământă la vârsta lor, de a se ruga împreună, de a-şi ajuta semenii, de a se sprijini unul pe altul.

În Săptămâna Patimilor (miercuri), a devenit deja o tradiţie ca tinerii să încondeieze împreună ouă. Aşa a luat naştere atelierul de încondeiat ouă, la care participă membri ai grupului, dar şi elevi de la şcolile din oraş. Cele mai reuşite lucrări sunt aşezate într-o expoziţie cu licitaţie, la finele căreia participanţii primesc diplome şi daruri din partea parohiei. Banii obţinuţi sunt direcţionaţi către elevii cu o condiţie socială precară.

În fiecare an, cu prilejul hramului bisericii, tinerii merg la căminul de bătrâni din localitate, bucurându-i pe aceştia cu daruri şi cântări duhovniceşti. La baza acestor frumoase activităţi stau parteneriatele încheiate de parohie. Amintim frumoasa colaborare cu SC San Medica SRL, cu Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 din Caracal sau cu Şcoala cu clasele I-VIII “Nicolae Titulescu”.

“Tinerii sunt Împărăţia lui Dumnezeu”

În fiecare miercuri seara, de la ora 19:00, tinerii Parohiei “Toţi Sfinţii” se întâlnesc la biserică, unde, împreună cu părintele Iagăru, discută probleme duhovniceşti, vizionează filme, povestesc cărţi, stabilesc coordonatele diverselor acţiuni filantropico-religioase care fac obiectul ligii. “Faptele vorbesc de la sine. La dorinţa lor, ne întâlnim, proiectăm acţiuni frumoase, vizionăm filme duhovniceşti, ne ajutăm reciproc, ne unim forţele pentru a-i ajuta pe alţii. Tinerii sunt Împărăţia lui Dumnezeu. Bucuria mea de a mă afla în mijlocul lor este mare, căci în felul acesta mă simt şi eu cu sufletul tânăr”, spune părintele paroh.

sursa: Ziarul Lumina (8 iunie 2011)