Slujbă arhierească la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Mun. Slatina

Duminică, 5 iunie, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic, Preasfinţitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie la Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din Mun. Slatina.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a subliniat puterea de dăruire şi sfinţenia vieţii de care au dat dovadă Sfinţii Părinţii la Sinodul I Ecumenic de la Niceea: „Citim în istoria Sinodului I Ecumenic că Părinţii participanţi, veniţi din toate laturile Imperiului Roman, purtau pe trupurile lor urmele încă nevindecate ale rănilor pe care le suferiseră cu sfinţenie în timpul persecuţiilor abia încheiate. Au venit unii cu ochi scoşi, alţii cu braţe tăiate, alţii cu trupurile pline de răni − mărturisitori care suferiseră pentru Hristos, gata să-şi dea şi viaţa de dragul Adevărului. Câtă credinţă şi jertfelnicie!… Noi, oare, am fi în stare să ne dăm viaţa, asemenea lor? Pentru că eu socotesc că doar în acest spirit de jertfă şi de dăruire, de viaţă sfântă şi de asceză, am mai putea vreodată să ne mai unim credinţele. De aceea, este nevoie să luăm exemplu de la Sfinţii pe care Biserica ni i-a aşezat astăzi modele, Sfinţi care, uniţi în duhul rugăciunii, al comuniunii sfinte, al smereniei şi al sincerităţii, au aflat adevărul de credinţă”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Părinte Sebastian a acordat Distincţia de Vrednicie d-lor Constantin şi Ioana Păun şi d-nei Înv. Lucreţia Aurelia Bărbulescu, totodată sfinţind şi noua cantină socială.