Liturghie arhierească la biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Slatina

Luni 15 august, PS Episcop Sebastian a slujit Sfânta Liturghie la biserica Parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din Mun. Slatina, răspunsurile la strană fiind date de către corala „Sfântul Constantin Brâncoveanu” a Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre rolul Maicii Domnului în iconomia mântuirii, arătând că Adormirea ei se face pentru noi nădejde de trecere la viaţa cea veşnică: „Dragii mei, priviţi la Adormirea Maicii Domnului şi veţi înţelege care este nădejdea chemării noastre, iar când veţi pricepe nu veţi cruţa nimic pentru a o dobândi. Maica Domnului este Maica noastră, a tuturor, şi a înnoit această cale de mutare din viaţa aceasta în cealaltă, ca mai apoi, pe aceeaşi cale să strămute la Dumnezeu pe toţi apropiaţii ei şi la vremea potrivită să poată mărturisi: „Iată eu şi copiii mei!” Moartea e soarta tuturor, pe când slava de după moarte e moştenirea credinţei celei curate şi vii. Şi iată lecţia pe care o primim de la Adormirea ei, noi cei care o prăznuim: an de an, apropiindu-ne de moarte, să ne îngrijim în tot chipul ca moartea noastră să nu fie smulgere cu sfâşiere şi tulburare a sufletului din trup, ci ieşire paşnică şi fără de tulburare din această lume, asemenea unei adormirii tihnite şi line, căci moartea nu este nimicire, ci trecere la cele veşnice”.

În ajunul praznicului, Preasfinţia Sa a participat la slujba Prohodului Maicii Domnului, săvârşită la Mănăstirea Clocociov.