Hram la biserica „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mun. Caracal

Luni 21 noiembrie, biserica Parohiei „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Mun. Caracal şi-a sărbătorit hramul. Sute de credincioşi au participat la sărbătoare, bucurându-se de prezenţa în mijlocul lor a Preasfinţitului Sebastian, care a hirotonit preot pe diac. Ioan Marinescu, pe seama Mănăstirii „Sfânta Cruce” − Studina.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat importanţa şi semnificaţia acestui Praznic Împărătesc, subliniind că Intrarea Maicii Domnului în Biserică nu a fost una simplă, aşa cum o facem noi Duminica, la sărbători sau în orice zi, ci a fost un adevărat ritual şi o consacrare, ca o înainte-vestire a Întrupării Domnului.

„La vârsta de trei ani, după cum promiseseră lui Dumnezeu părinţii ei − drepţii Ioachim şi Ana −, prunca Maria a fost adusă cu alai la Ierusalim şi închinată templului. Profetul Zaharia, tatăl Sfântului Ioan Botezătorul, a dus-o pe Maica Domnului chiar şi în Sfânta Sfintelor, deşi Legea interzicea acest lucru. Aici, petrecând în rugăciune, aceasta s-a pregătit să primească în trupul ei, în pântecele ei, pe Mântuitorul Hristos. Ea a rămas în templu până la vârsta de 15 ani, când a fost încredinţată Dreptului Iosif”.