Moaştele Sfântului Calinic la sărbătoarea Sfântului Irodion de la Lainici

Câteva mii de credinciosi, veniţi îndeosebi din judeţele Gorj şi Hunedoara, dar si din alte colţuri ale ţării, au fost prezenţi joi, 3 mai, la Mânăstirea Lainici din defileul Jiului, pentru a fi părtaşi la o dublă bucurie duhovnicească: praznicul Sfântului Irodion şi prezenţa în această sfântă mănăstire a moaştelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

La ceas de aleasă sărbătoare, Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor format din 9 ierarhi, membri a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române,  în frunte cu IPS Andrei, Mitropolitul Clujului şi IPS Irineu, Mitropolitul Olteniei. Din soborul de ierarhi a făcut parte și Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor.

La finalul Sfintei Liturghii, cei doi părinţi mitropoliti au rostit cuvinte de învăţătură despre semnificaţia momentului, subliniind viaţa, faptele şi modelul reprezentat pentru noi de cei doi sfinţi ocrotitori.

Aflate în procesiune prin eparhiile sufragane Mitropoliei Olteniei, în perioada 29 aprilie – 5 mai, moaştele Sfântului Calinic au ajuns joi seara în Episcopia Severinului şi Strehaiei, fiind aşezate în Paraclisul Catedralei episcopale din Drobeta Turnu Severin spre cinstire şi închinare, urmând ca vineri seara să facă ultimul popas duhovnicesc în Oltenia, la Mânăstirea Clocociov din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor.

sursa: Arhiram.ro