Liturghie arhierească la Smadovicioara

În cea de a doua zi a manifestărilor dedicate împlinirii a două decenii de la înfiinţarea Facultăţii de Teologie din Craiova, duminică, 7 octombrie, oaspeţii, în frunte cu Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, s-au deplasat în localitatea doljeană Smadovicioara, din comuna Secu, Protoieria Craiova Nord, pentru a lua parte la slujba de resfinţire a Bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă, amenajată în faţa sfântului locaş. Alături de IPS Părinte Irineu, gazda evenimentului, au slujit: Înalt Preasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei şi Preasfinţitul Părinte Emilian Lovişteanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, împreună cu un ales sobor de preoţi şi diaconi.

După citirea Sfintei Evanghelii, IPS Laurenţiu a rostit un cuvânt de învăţătură pe tema pericopei evanghelice duminicale, închinate minunii „Învierii fiului văduvei din Nain”. În acest context, Mitropolitul Ardealului a arătat că „Hristos Domnul cheamă la înviere, nu numai pe tânărul văduvei, ci întregul neam omenesc care zăcea în păcat şi era cuprins de moarte”. La finalul slujbei, IPS Părinte Irineu a mulţumit arhiereilor prezenţi pentru împreună-slujire şi i-a felicitat pe cei care s-au ostenit cu ridicarea şi înfrumuseţarea sfântului locaş de închinare.

sursa: MitropoliaOlteniei.ro