Etapa eparhială a Concursul Naţional de Creaţie din cadrul Proiectului „Alege Şcoala!“

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Sebastian, în ziua de 5 octombrie a.c., în Episcopia Slatinei şi Romanţilor s-a desfăşurat etapa eparhială a Concursul Naţional de Creaţie din cadrul Proiectului „Alege Şcoala!“.

La această fază a concursului au participat 27 de elevi din cele patru protoierii ale Eparhiei, reprezentând câștigătorii locurilor I, II şi III, pe fiecare secțiune, la faza pe protoierii. Tinerele talente s-au remarcat cu diferite lucrări încadrate în secţiunile literară, artistică şi multimedia, având ca temă de abordare Şcoala din pridvorul Bisericii”.

Clasamentul pe secțiuni a fost alcătuit astfel:

Secțiunea artistică:

Premiul I: Rădulescu Bianca – Parohia Pogorârea Sf. Duh – Slatina.
Premiul II: Ciobanu Ana-Maria – Parohia Teslui.
Premiul III: Grigorie Iulia – Parohia Gura Padinii.

Secțiunea literară:

Premiul I: Spiridon Gabriela – Parohia Chiţeasca.
Premiul II: Floarea Cristina – Parohia Comanca
Premiul III: Săndoaică Alexandru Vasile – Parohia Dobroteasa

Secțiunea multimedia:

Premiul I: Rădoi Andreea – Parohia Pogorârea Sf. Duh” – Slatina.
Premiul II: Porumbiel Nicolae – Parohia Leleasca
Premiul III: Floarea Mihăiţă Gabriel – Parohia Comanca.

Seara, la Biserica “Sfântul Nicolae – Coastă” din Slatina, a avut loc festivitatea de premiere a celor nouă elevi calificaţi la faza eparhială. Cu acest prilej, Pr. Ionel Rădoi, Consilierul Social-Misionar, a vorbit despre etapele concursului şi efortul Bisericii de a ieşi întru întâmpinarea tinerilor în aceste vremuri de criză morală şi materială.

Premiile şi diplomele au fost oferite de organizatorii principali ai concursului, Patriarhia Română şi Fundaţia World Vision România. Elevii premiaţi vor participa la etapa naţională a concursului, unde vor reprezenta eparhia noastră.