Resfinţirea bisericii Parohiei Popeşti, com. Bărăşti

Sâmbătă 27 octombrie, în ziua prăznuirii Sfântului Dimitrie cel Nou din Basarabi, Preasfinţitul Episcop Sebastian a resfinţit biserica Parohiei Popeşti, hirotonind preot pe diac. Dan Camen, pe seama Parohiei Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Balş, şi diacon pe tânărul teolog Florin Toma.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a istorisit viaţa Sfântului Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, ale cărui sfinte moaşte se află spre cinstire în Catedrala Patriarhală: “Pe acest sfânt Dumnezeu l-a preaslăvit, astfel încât sfintele sale moaşte sunt venerate de mulţime de oameni, mai ales cu ocazia prăznuirii sale. Dintr-un om simplu şi fără şcoală, care păştea animalele familiei sale şi ale consătenilor, dar prin credinţă şi rugăciune stăruitoare, a devenit părtaş sfinţeniei divine, Dumnezeu rânduind ca trupul său să rămână pentru totdeauna nestricat şi, mai mult, să fie plin de har. Dacă îl primim pe Dumnezeu în inimile şi în vieţile noastre, asemenea lui, şi noi putem deveni sfinţi, indiferent de poziţia socială pe care o avem”.

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Părinte a acordat rangul de Iconom Pr. Paroh Relu-Constantin Dragomir.