Liturghie arhierească în Parohia „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Balş

Sâmbătă, 2 februarie, la Praznicul Întâmpinării Domnului, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din oraşul Balş.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a rostit un cuvânt de învăţătură, arătând istoricitatea cinstitului praznic al Întâmpinării Domnului în Templul din Ierusalim: „Acest praznic, pentru noi, este îndemn să-L primim şi să-L recunoaştem pe Iisus Hristos ca Dumnezeu, aşa precum L-au recunoscut Preotul Zaharia, bătrânul Simeon şi proorociţa Ana. Să-L primim şi noi nu în braţe, aşa cum a fost El primit azi la Templu, ci în fiinţa noastră şi în interiorul nostru, prin Sfânta Împărtăşanie; să-L primim pe Hristos în viaţa noastră, pe care să o conducă El, şi să nu ne lăsăm conduşi de propriile plăceri, de propriile pofte, de slăbiciuni şi de diverse planuri lumeşti.

Viaţa noastră să o închinăm lui Dumnezeu şi să ne-o petrecem sub purtarea Lui de grijă. Dacă nu facem aceasta şi suntem „certaţi” cu Dumnezeu, necunoscându-L, nu putem ajunge în Împărăţia Lui cea cerească”.