Ziua Copiilor sărbătorită în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor

Copiii au fost sărbătoriţi şi în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor, participând la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Interjudeţean de Teatru cu tematică moral-religioasă, care s-a desfăşurat în data de 1 iunie 2013 la Şcoala Gimnazială din localitatea Studina.

„Lucrăm cu elevii şi pentru copii, încercând, fiecare profesor de religie în parte să urmăm cu responsabilitate îndemnul Domnului Nostru Iisus Hristos. De aceea, astăzi venim să îi sărbătorim pe copii într-un mod frumos, creştin”, a declarat la doamna Florica Grecu, inspector de Religie în cadrul ISJ Olt, la debutul evenimentului.

Despre acestă manifestare D-na Prof. Mihaela Guicin, iniţiatoarea activităţii, a menţionat că „scopul parteneriatului din care face parte şi acest eveniment este educarea copiilor pentru păstrarea valorilor şi a reperelor autentice prin intermediul activităţilor cultural – artistice, iar primele obiective reprezintă cultivarea sentimentului de respect şi preţuire pentru valori, reflectată în conservarea şi transmiterea tradiţiilor din perioada Penticostarului şi stimularea expresivităţii şi potenţialului creativ al copilului”.

La rându-i, doamna Elena Ispas, coordonatoarea parteneriatului, a afirmat că “în anul şcolar 2012-2013, proiectul a cuprins şi Festivalul interjudeţean „Aripă de înger”, activitatea iniţială fiind Concursul interjudeţean de pictură religioasă cu acelaşi nume, desfăşurat la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din Corabia în perioada aprilie-mai 2013. Evenimentele au atras atenţia dascălilor din judeţele Olt, Dolj, Gorj, Alba, Botoşani şi Mehedinţi, care au participat direct şi indirect”.

La această manifestare a participat, din partea Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, părintele profesor Leonard Marin, care a declarat următoarele: „A fost un eveniment deosebit pentru noi toţi şi, cu toţii, am trăit clipe de bucurie alături de aceşti copii. Ziua Copiilor este un bun prilej de a-i cunoaşte pe aceşti micuţi şi pentru a vedea preocupările lor artistice şi religioase. Ei sunt cei care vor fi creştinii bisericilor de mâine şi viitorii educatori. De aceea în Episcopia noastră, Ziua Copilului debutează cu activităţi de învăţătură pentru elevi, organizate apoi în fiecare sâmbătă seara, la ora 19.00, după oficierea slujbei Vecerniei”.

A consemnat: Prof. Alexandra Iliescu