Biserica Parohiei Slăvenia fost retârnosită

Duminică, 16 iunie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit slujba de retârnosire a bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din Parohia Slăveni, com. Gostavăţu.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a adresat un cuvânt de învăţătură în care a subliniat rolul pe care l-au avut Sfinţii Părinţi la Primul Sinodul Ecumenic: „Citim în istoria Sinodului I Ecumenic că Părinţii participanţi, veniţi din toate laturile Imperiului Roman, purtau pe trupurile lor urmele încă nevindecate ale rănilor pe care le suferiseră cu sfinţenie în timpul persecuţiilor abia încheiate. Au venit unii cu ochi scoşi, alţii cu braţe tăiate, alţii cu trupurile pline de răni − mărturisitori care suferiseră pentru Hristos, gata să-şi dea şi viaţa de dragul Adevărului. Câtă credinţă şi jertfelnicie!… Noi, oare, am fi în stare să ne dăm viaţa, asemenea lor? De aceea, este nevoie să luăm exemplu de la Sfinţii pe care Biserica ni i-a aşezat astăzi modele, Sfinţi care, uniţi în duhul rugăciunii, al comuniunii sfinte, al smereniei şi al sincerităţii, au aflat adevărul de credinţă”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat rangul de Sachelar Părintelui Paroh Alin-Ovidiu Crişan şi Distincţia de Vrednicie D-lui Ec. Stele Marinescu, D-nei Ec. Domnica Marinescu, D-lui Marius Popescu, Primarul comunei Gostavăţu, precum şi tuturor membrilor Consiliului Parohial.

La finalul evenimentului, Preasfinţia Sa a vizitat ruinele castrului roman de la Slăveni.