Praznicul Adormirii Maicii Domnului la Parohia “Sf. Trei Ierarhi” din Mun. Slatina

Joi 15 august, când Biserica noastră a prăznuit sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a slujit Sfânta Liturghie la Parohia “Sf. Trei Ierarhi” din Mun. Slatina, hirotonind cu acest prilej întru preot pe Diac. Nicolae Bădescu pe seama acestei parohii.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat semnificaţia acestui praznic, mărturisind ajutorul Maicii Domnului pe care îl primim, atunci când ne rugăm ei: „Se spune adormire pentru a nu se spune moarte, ca să ne arate nouă tuturor că moartea este arvuna învierii la o nouă viaţă; se mai spune adormire şi pentru felul liniştit, lin şi minunat în care Maica Domnului şi-a dat obştescul sfârşit, încredinţându-şi sufletul său Fiului iubit.

Maica lui Dumnezeu este cea care ne ajută şi ascultă rugăciunile noastre, pentru că şi ea a fost mamă, pentru că şi ea a plâns şi suferă împreună cu noi atunci când cădem. Este motivul pentru care creştinii, încă de la început, au avut o evlavie specială la Maica Domnului, mai mult decât pentru ceilalţi sfinţi. Aceasta, aşa cum o vedem zugrăvită în icoane, stă de-a dreapta tronului Judecătorului Cel nemitarnic, mijlocind neîncetat pentru toţi cei care o cinstesc după cuviinţă”.