Biserica Parohiei Redișoara a fost resfințită

Sâmbătă, 2 noiembrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit resfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Gheorghe” din satul Redișoara, com. Redea, hirotonind diacon pe tânărul teolog Gabriel Ciucă și preot pe diac. Constantin-Gabriel Filcu, pe seama Paraclisului Episcopal „Sfânta Treime” din Slatina.

În cuvântul de învățătură, după Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a îndemnat la dobândirea curăției interioare, plecând de la conștientizarea stării păcătoase în care tot omul se află: „Haideţi să vedem răul din noi şi să nu-l plasăm cu iresponsabilitate în afara noastră! Haideţi să fim conştienţi că de cele mai multe ori noi suntem cauza răului nostru! Citim într-o frumoasă pericopă evanghelică, în care patru inşi aduc un om paralizat la Mântuitorul, ca să-l vindece, că Hristos îi zice bolnavului: „Iertate îţi sunt păcatele tale!” (Mc. 2, 5)… și s-a vindecat. Aţi văzut de unde trebuie luat răul? Problemele noastre, gândurile noastre apăsătoare, insuccesele, tot ceea ce ne chinuie, nu cumva se întâmplă pentru păcatele noastre? Nu cumva sunt din cauza nepregătirii noastre de a le „scoate” din noi? Nu cumva nu postim şi nu ne rugăm cum trebuie? Pentru că ne încredinţează Mântuitorul astăzi că „toate sunt cu putinţă celui ce crede”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat Părintelui Paroh Ion-Daniel Neacșu rangul de Sachelar .