A doua Înviere la Catedrala Episcopală

Duminică, 20 aprilie, începând orele 1300, Preasfinţitul Episcop Sebastian, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat la Catedrala Episcopală slujba Vecerniei de Luni din Săptămâna Luminată, cunoscută şi sub denumirea de „A doua Înviere” sau „Învierea mică”.

La final, Preasfinţia Sa a explicat însemnătatea acestei slujbe, în cadrul căreia Evanghelia s-a citit în mai multe limbi: „Învierea Domnului nu se adresează doar întregii lumi, în înţelesul de oameni, ci întregii făpturi. De aceea, în fiecare noapte de Paşti, primul „Hristos a înviat” nu-l cântăm între zidurile bisericii, ci afară, ca să se bucure întreaga făptură.

De asemenea, citirea în mai multe limbi a Evangheliei de astăzi ne arătă că învăţătura Mântuitorului Hristos şi Învierea Sa au vocaţie universală, adresându-se lumii întregi. Sfinţii Apostoli au mers şi au propovăduit pretutindeni, de la un capăt şi până la celălalt al pământului, la toate seminţiile, ca să se arate că Dumnezeu a venit pentru toţi oamenii, de toate culorile şi etniile”.