Liturghie arhierească în Parohia Dienci

Duminică, 25 mai, Preasfinţitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sf. Parascheva” a Parohiei Dienci, com. Vultureşti.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică despre vindecarea orbului din naştere: „Cât de actuală este evanghelia de astăzi!… Pentru că şi nouă societatea aceasta de astăzi, cu tentaţiile şi ispitele ei, după ce că ne astupă ochii ca să nu-L vedem pe Dumnezeu aşa cum se cuvine, de multe ori caută să ne astupe şi gura, nelăsându-ne să luăm legătura cu El. Orbul acesta vindecat ne învaţă astăzi să-i luăm ca pildă stăruinţa şi perseverenţa, în ciuda împotrivirilor lumeşti de tot felul, şi să-L urmăm pe Hristos, fiindu-I recunoscători pentru toate.

Cine sunt cei care nu văd? Cei care nu se uită niciodată la păcatele lor şi n-au nevoie de Dumnezeu. Aceia sunt cei care nu văd! Să-i cerem, însă, lui Dumnezeu să ne ajute să-L vedem, să-L cunoaştem, să-L înţelegem cu mintea noastră − atât cât putem − şi să-L lăudăm şi noi cu buzele noastre, precum fac îngerii în Cer, dându-I slavă lui Dumnezeu pe pământ în toată vremea”.