Târnosirea filiei Murgeşti din Parohia Câmpu Mare

Luni, 9 iunie, la praznicul Sfintei Treimi, Preasfinţitul Episcop Sebastian a târnosit biserica filie din satul Murgeşti, Parohia Câmpu Mare, com. Dobroteasa.

După Sfânta Liturghie, în cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat semnificaţia sărbătoririi Sfintei Treimi: „Astăzi nu facem pomenirea unui sfânt oarecare, ci sărbătorim pe Dumnezeu Unul în Treime de persoane. În felul acesta, sărbătoarea de astăzi ar trebui să se bucure din partea noastră de cea mai mare atenţie.

Dacă în celelalte zile prăznuim pe unii sfinţi ori anumite evenimente sfinte din istoria mântuirii noastre, astăzi, când este ziua lui Dumnezeu Însuşi, ar trebui să venim la biserică mai mulţi şi să-L cinstim cu atât mai mult. Din nefericire, însă, această sărbătoare trece drept una lipsită de importanţă.

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, de câţiva ani această sărbătoare este şi zi liberă legală. Cu toate acestea, nu toţi înţeleg că dacă este zi nelucrătoare trebuie să vină şi să aducă slavă lui Dumnezeu.

Aşadar, trebuie să-L slăvim pe Dumnezeu precum se cuvine, închinându-ne Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt, Dumnezeu Unul în Treime lăudat”.

Tot cu acest prilej, Preasfinţia Sa a ridicat la rangul de Iconom pe PC Pr. Ciucă Emanuel şi PC Pr. Ciucă Silviu, a acordat Distincţia de Vrednicie d-lor Ion Rizea şi Marian Paius, şi Diploma de ctitor dlor: Nicolae-Florin Ciurea, Mihai Rotaru, Dumitru Costescu şi Nicolae-Mădălin Popescu.