Ziua Națională a românilor sărbătorită în Municipiul Slatina

Ceremonia organizată în cinstea zilei ce evocă Marea Unire a românilor de la Alba Iulia din data de 1 Decembrie 1918 a adunat, în centrul Municipiului Slatina, reprezentanţi ai oficialităţilor locale şi judeţene, poliţişti, jandarmi, pompieri, militari, dar şi numeroşi slătineni.

La eveniment a participat şi Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi care, prin slujba de Te Deum oficiată, a adus prinos de cinstire şi recunoştinţă pentru cei ce au făcut posibilă înfăptuirea Marii Uniri.

În cuvântarea rostită, Preasfinţia Sa a amintit de importanţa celor două sărbători, a Sf. Ap. Andrei, Încreştinătorul şi Ocrotitorul României, şi a Zilei Naţionale care, prin apropierea lor ca dată de cinstire, îndeamnă poporul român la unitate şi la păstrarea identităţii naţionale şi spirituale.

După tradiţionalele discursuri şi alocuţiuni oficiale a urmat depunerea coroanelor de flori şi parada de final a Gărzii de Onoare sub acordurile formaţiei de estradă Lyra Band.