Liturghie arhierească la Catedrala Episcopală

Sâmbătă, 6 decembrie, în ziua cinstirii Sfântului Ierarh Nicolae, Preasfinţitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală, hirotonind diacon pe tânărul teolog Ciurea Dănuţ.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a istorisit viaţa Sfântului Nicolae − ierarhul desăvârşit şi „chipul al blândeţii”: „Noi toţi trebuie să fim iubitori ai Dumnezeului celui viu. Să-L iubim pe Dumnezeu, pe Maica Domnului şi pe sfinţii Lui şi să-i cinstim cu evlavie, nu cu mâncare, cu băutură şi cu distracţie. Acest fel de sărbătorire nu are nimic comun cu viaţa Sfântului Ierarh Nicolae, care este cinstit astăzi. Vreţi să-i cinstiţi pe Sfinţii cărora le purtaţi numele? Veniţi la biserică la Sfânta Liturghie şi vă rugaţi lor. Postiţi şi apoi împărtăşiţi-vă în ziua Sfântului pe care-l aveţi ocrotitor. După aceea, mergeţi şi vă bucuraţi împreună cu cei dragi, dar cu măsură sfântă, pentru că sfinţii nu petreceau cu mâncare, băutură şi distracţii. Să le aducem cinste sfinţilor, trăind asemenea lor, căci altfel nu-i cinstim pe ei, ci pe noi înşine!”

La final, Preasfinția Sa a sfințit locul destinat copiilor, amenajat într-o absidă la etajul I al Catedralei Episcopale.