Liturghie arhierească în Parohia Săltăneşti

Duminică, 24 mai, Preasfinţitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din Parohia Săltăneşti, com. Priseaca.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a arătat motivele şi consecinţele întrunirii Sinodului I Ecumenic, ai cărui participanţi − 318 Sfinţi Părinţi − sunt prăznuiţi în această Duminica a VII-a după Paşti: „Citim în istoria Sinodului I Ecumenic că Părinţii participanţi, veniţi din toate laturile Imperiului Roman, purtau pe trupurile lor urmele încă nevindecate ale rănilor pe care le suferiseră cu sfinţenie în timpul persecuţiilor abia încheiate. Au venit unii cu ochi scoşi, alţii cu braţe tăiate, alţii cu trupurile pline de răni − mărturisitori care suferiseră pentru Hristos, gata să-şi dea şi viaţa de dragul Adevărului. Câtă credinţă şi jertfă!… Noi, oare, am fi în stare să ne dăm viaţa, asemenea lor? Pentru că eu socotesc că doar în acest spirit de jertfă şi de dăruire, de viaţă sfântă şi de asceză, am mai putea vreodată să ne mai unim. De aceea, este nevoie să luăm exemplu de la Sfinţii pe care Biserica ni i-a aşezat astăzi modele, Sfinţi care, uniţi în duhul rugăciunii, al comuniunii sfinte, al smereniei şi al sincerităţii, au aflat adevărul de credinţă.

Să chemăm în rugăciune pe aceşti Sfinţi care ne-au arătat cum am putea să fim una, să ne unească sufletele, să ne unească viaţa de rugăciune şi de sfinţenie, ca să slujim lui Dumnezeu aşa cum ne-a învăţat El”.