Biserica de lemn „Pogorârea Sf. Duh” din Mun. Slatina a fost resfințită

Duminică, 02 august, Preasfinţitul Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de resfințire a bisericii de lemn cu hramurile „Pogorârea Sf. Duh și Nașterea Domnului” din Mun. Slatina.

La finalul slujbei de resfinţire şi a Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Sebastian a tâlcuit evanghelia a IX-a după Rusalii: „Şi noi călătorim pe valurile lumii acesteia, uneori foarte agitată sau chiar potrivnică. Şi noi ne îndoim adeseori, ca Petru! Ne e teamă să înfruntăm viaţa şi să „păşim” cu încredere, aşa cum a călcat el pe valurile mării ca pe uscat. Ne este teamă să străbatem „furtunile” vieţii acesteia. Aţi văzut: în ultima vreme auzim parcă, mai mult ca oricând, de persoane care, nemaiputând să înfrunte viaţa, să se lupte cu greutăţile şi necazurile ei, depun „armele”! Oameni care îşi iau viaţa, uneori tineri chiar! Apostolul Petru din evanghelia de astăzi ne invită pe fiecare dintre noi să fim „luptători”, chiar dacă viaţa pare grea la un moment dat; chiar dacă valurile ei sunt năprasnice uneori, încât simţim că ni se „sparge corabia” şi suntem în primejdie să ne înecăm; chiar dacă vânturile şi furtunile ne înspăimântă, aşa cum l-au înspăimântat pe Petru, încât era gata să se scufunde. Apostolul, exemplul său şi, mai ales, ajutorul primit din partea lui Dumnezeu, ne arată tuturor că trebuie să ştim să cerem ajutor. Să întindem mâna, aşa cum a făcut-o Petru, şi milostiv şi bun va fi Domnul ca să răspundă acestei chemări a noastră, să ne asculte, să ne ridice de acolo de unde, poate, la un moment dat în viaţă, ni se pare că nu ne mai putem ridica.”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Sebastian a acordat rangul de Iconom  Părintelui Paroh Căpățână Ionel şi Distincţii de Vrednicie Dlui Alexandru Ghiorma, Dlui Ion Ghiorma, Dlui Epitrop Stoica Daniel și tuturor membrilor Consiliului Parohial, dar și ai Comitetului Parohial.