Biserica filială a Parohiei Tătuleștii de Jos a fost retârnosită

Duminică, 6 septembrie a.c., Preasfinţitul Părinte Sebastian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de retârnosire a bisericii cu hramurile „Sf. Arh. Mihail și Gavriil și Sf. Nicolae”, filie a Parohiei Tătuleștii de Jos, com. Tătulești.

La finalul slujbei de târnosire şi a Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Sebastian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit evanghelia zilei, în care a fost expusă Pilda nunții fiului de împărat: „Chemarea evangheliei de astăzi este să venim la Cina lui Dumnezeu. Să lăsăm pretextele! Să lăsăm scuzele care ne fac să tot amânăm pocăinţa, întâlnirea cu El, Spovedania, Împărtăşania mai cu seamă ─ care este Cina Domnului ─, şi toate celelalte fapte bune care ne fac vrednici să îmbrăcăm veşmânt ales de nuntă. Altfel, evanghelia de astăzi, pe cât este de generoasă, chemându-i pe toţi, pe atât se arată de aspră cu cei ce îmbracă veşmânt străin de Dumnezeu.”

Pentru efortul depus la restaurarea și repictarea bisericii „Sf. Arh. Mihail și Gavriil și Sf. Nicolae”, Preasfinţitul Sebastian a acordat Diploma de Ctitor Dlui Primar Lucian Istrate şi Distincţia de Vrednicie Dlui Nicolae Crăciun și Dlui Manager Vasile Barbu.