Al VIII-lea Congres Naţional ,,Hristos împărtăşit copiilor” în Patriarhia Română

În perioada 21- 23 septembrie 2015, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Biroul de catehizare a tineretului din cadrul Sectorului Teologic-Educaţional al Patriarhiei Române a organizat cel de-al VIII-lea Congres Naţional ,,Hristos împărtăşit copiilor”, la Mănăstirea Sfânta Cruce – Caraiman, din loc. Buşteni.

Astfel, marţi, 22 septembrie 2015, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop Vicar Patriarhal, a deschis lucrările Congresului, iar directorul național World Vision România, Dana Buzducea, a prezentat pe scurt relația Organizației World Vision România cu Biserica Ortodoxă Română.

După prezentarea rapoartelor de activitate ale eparhiilor, au fost organizate mai multe dezbateri pe următoarele teme: Modele de bună practică – ora de religie; Sinteza rapoartelor de activitate prezentate – corelare cu ora de religie; Școala şi Biserica − responsabilitate comună în educația tinerilor; Legătura educației religioase din școală cu educația catehetică din Biserică; Educația religioasă în viziunea Sfinților Părinți; Programul Hristos împărtășit copiilor.

Miercuri, 23 septembrie 2015, în cadrul Congresului, s-au stabilit strategii pe termen scurt, mediu și lung pentru colaborarea între Școală și Biserică.

La eveniment au fost invitaţi inspectorii responsabili cu organizarea catehezei parohiale de la fiecare eparhie, reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, precum şi inspectorii pentru disciplina Religie din cadrul inspectoratelor şcolare judeţene.

Tot în această zi, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a adresat un cuvânt de învățătură, evidențiind meritul inspectorilor de religie și al profesorilor implicați în modelarea tinerelor caractere.