A fost resfințită Filia „Sf. Ierarh Nicolae” a Parohiei Oboga

Duminică, 22 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din satul Oboga de Sus, filie a Parohiei Oboga.

La final, Preasfinţitul Sebastian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit Pilda bogatului căruia i-a rodit țarina: „Evanghelia de astăzi ne învaţă să fugim de egoism. Să facem, adică, şi lui Dumnezeu loc în fiinţa noastră. Lui, Care a creat-o. El a creat lumea şi toate cele pe care le vedem în jurul nostru şi, cu toate acestea, de multe ori Lui nici nu-I mai facem loc în inima şi în gândurile noastre! Suntem plini de noi înşine, şi nu mai încape acolo nici măcar Dumnezeu, darămite aproapele, pe care îndrăznim adeseori să-l privim cu dispreţ sau să-l judecăm aspru, socotindu-l neimportant. Cât priveşte sufletul, evanghelia de astăzi ne îndeamnă să înţelegem că acesta nu se hrăneşte cu tot ceea ce este „la modă” în ziua şi în lumea de astăzi. Tot ceea ce este mai la modă astăzi pare a avea din ce în ce mai puţin de-a face cu sufletul din noi. Iată cât de actuală este această pericopă şi, totodată, cât de binevenită! Tot ceea ce este promovat de lumea aceasta: pe stradă, pe panourile publicitare, în media şi pretutindeni, toate acestea nu fac doi bani pentru sufletul din noi! Şi, cu toate acestea, adeseori cădem în capcana inversării valorilor şi ne trezim vorbind sau gândind numai despre acelea şi lăsând loc atât de puţin, dacă nu cumva deloc, lui Dumnezeu sau aproapelui în inima şi în fiinţa noastră. ”

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Sebastian a acordat Distincţia de Vrednicie preotului paroh Enache Ionuț, dar și tuturor celor care au ajutat la restaurarea și înfrumusețarea sfântului locaș.