Liturghie arhierească la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Caracal

Duminică, 3 aprilie, Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Caracal.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică a Duminicii a III-a din post, închinată Sfintei Cruci: „din această pericopă evanghelică plină de înţelepciune, dar nu lesne de înţeles, conchidem că, dacă voim să fim creştini şi, mai ales, dacă voim să dobândim Împărăţia lui Dumnezeu, trebuie să abordăm viaţa aceasta ca pe o cruce, ca pe o luptă şi ca pe o jertfă. Pentru că a nu-ţi asuma viaţa ca pe o cruce şi a nu o pune în slujba lui Hristos, poate să ducă implicit la autosituarea de-a stânga Lui, sau fără El, şi fiecare dintre noi ştim lupta şi dorinţa noastră de a ne pune la picioarele Sale viaţa cu lupta ei, cu jertfa ei şi cu tot ceea ce înţelegem fiecare dintre noi să lucrăm, pentru a putea începe încă de aici de pe pământ să trăim şi să experimentăm viaţa în Hristos şi implicit Împărăţia lui Dumnezeu despre care, iată, evanghelia de astăzi ne spune că trebuie să înceapă încă de pe pământ”.

La final, Preasfinţitul Părinte Sebastian a premiat copiii Şcolilor nr. 1, 2 şi 3 din municipiul Caracal pentru participarea la proiectul ,,Din dragoste pentru Sfânta Cruce”. Sub îndrumarea doamnei preotese Dobre Mioara, profesor de religie, și a doamnei metodist Boruz Cristina, aceștia au realizat planşe color şi colaje, care au fost grupate pe categorii de vârstă. Munca lor a fost răsplătită cu diplome, cărţi ortodoxe şi icoane. Proiectul face parte dintr-o serie de parteneriate desfășurate între școlile amintite şi Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Caracal. De asemenea, alături de mai multe oficialități locale, Preasfinția Sa a vizitat Casa “Maria Brâncoveanu”, clădire cu destinație socială, care se află în construcție sub supervizarea Pr. Laurențiu Hrițcu.