Biserica Parohiei Bondrea a fost resfințită

Duminică, 22 mai, Preasfinţitul Părinte Sebastian, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sf. Nicolae” a Parohiei Bondrea, com. Cezieni.

La finalul slujbei de resfinţire şi a Sfintei Liturghii, Preasfinţia Sa a ţinut un cuvânt de învăţătură, tâlcuind Evanghelia Duminicii a IV-a după Paști, în care este prezentat episodul vindecării slăbănăgului de la scăldătoarea Vitezda: „pericopa aceasta, dincolo de minunea propriu-zisă prezentată şi de confirmarea încă o dată că păcatul îmbolnăveşte până şi trupul, nu numai spiritul nostru ― „iată te-ai făcut sănătos. De acum să nu mai păcătuieşti, ca să nu-ţi fie ceva mai rău” (In. 5, 14) ― ne atrage atenţia asupra acestor două păcate ce ne pândesc şi pe noi: formalismul şi neputinţa de a ne bucura de binele aproapelui. Formalismul merge mână în mână cu bigotismul, cu misticismul bolnav şi bolnăvicios, cu semidoctismul, cu superstiţiile şi cu dragostea de literă lipsită de duh, în timp ce neputinţa de a ne bucura alături de aproapele ascunde răutate, invidie, complex şi competiţie neconstructivă. Hristos, însă, a întors astăzi spatele şi unei atitudini şi celeilalte, arătând că nu are nimic de-a face cu niciuna din ele (In. 5, 13), dar a atras atenţia asupra păcatului care poate amplifica răul (In. 5, 14).”

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Sebastian a acordat rangul de Sachelar  preotului paroh Trăistaru Constantin şi Distincţia de Vrednicie tuturor celor care l-au sprijinit în demersurile sale.

La final, Preasfinția Sa a săvârșit și Taina Sfântului Botez pentru pruncul Sebastian Zian Mihail, cel de-al șaselea copil al preotului paroh Trăistaru Constantin.