Liturghie arhierească în Parohia Sf. Ioan Botezătorul din Slatina

Duminică, 11 septembrie, PS Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie la Parohia „Sf. Ioan Botezătorul” din Mun. Slatina, hirotonind preot pe diaconul Dumitru Marius Cristian.

În cuvântul de învăţătură, PS Sebastian a vorbit despre Crucea lui Hristos ca scară a suirii noastre în rai: „Crucea lui Hristos a fost scară de suire pentru cei care au trăit înainte de naşterea Lui, dar şi pentru noi, îndată după despărţirea sufletului de trup, pentru că acum cei care cred în Hristos Iisus nu se pogoară la iad. Aşadar, trageţi învăţătură şi mângâiaţi-vă cu faptul că după despărţirea sufletului de trup vi se pregăteşte scară către cer, dar totodată îngrijiţi-vă şi de a urca pe ea, deprinzându-vă să umblaţi cu bună chibzuinţă sub cruce de-a lungul vieţii de acum. Purtând cu seninătate soarta ce v-a fost dată şi luptând bărbăteşte cu patimile şi cu poftele, mergeţi cu răbdare pe calea lucrurilor la care sunteţi îndatoraţi, silindu-vă în fel şi chip să împliniţi voia lui Dumnezeu şi să dobândiţi Împărăţia cea gătită vouă”.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Sebastian a acordat Diploma de Ctitor PC Pr. Dumitru Constantin pentru toată activitatea sa pastorală și administrativă depusă la această parohie de-a lungul celor 35 de ani de păstorire și Distincţii de Vrednicie tuturor celor care i-au fost apropiați și l-au sprijinit în demersurile sale.