Liturghie arhierească în parohia Teiș

Vineri, 14 octombrie, la prăznuirea Cuvioasei Parascheva, Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica parohiei Teiș din orașul Balș, hirotonind diacon pe teologul Marius-Laurențiu Delcea.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a istorisit viața Cuvioasei Parascheva, arătând cum „aceasta a strălucit în lume prin viața sa sfântă, faptele cele bune, fiind rânduită de Dumnezeu ca ocrotitoare a Moldovei. Pentru nevoința și petrecerea sa fără de prihană a binevoit Dumnezeu sa o proslăvească pe pământ cu faceri de minuni și să o pună ca o făclie mult luminoasă în sfeșnicul Bisericii Sale, spre a-i lumina pe toți și a fi rugătoare, ajutătoare și mângâiere tuturor celor ce aleargă la dânsa cu credință.

De aceea, frați creștini, suntem datori să cinstim pe sfinți, pentru că ei sunt prietenii lui Dumnezeu și rugătorii noștri la cer. Să cinstim cu credință pe Cuvioasa Parascheva și să-i sărutăm cu evlavie sfintele ei moaște ori de câte ori avem posibilitatea. Să-i citim adesea acatistul, cântându-i cu toții într-un glas: Bucură-te, Parascheva, mult folositoare! Amin!”