Liturghie arhierească în Parohia Comanii de Jos

Duminică, 29 ianuarie, Preasfințitul Părinte Sebastian a slujit Sfânta Liturghie în biserica închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și Cuvioasei Parascheva din Parohia Drăgăneștii de Jos, loc. Drăgănești-Olt.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit evanghelia Duminicii a XVII-a după Rusalii, numită și a Cananeencei: „Din evanghelia de astăzi învățăm cum să ne comportăm față de Dumnezeu. Înțelegem că nu avem voie să ne supărăm pe El atunci când nu ne ascultă sau întârzie să ne împlinească cererea, ci doar să insistăm. Nu avem voie să ne simțim jigniți de faptul că El pare a nu ne auzi. Noi doar să stăruim! Nu m-a ascultat astăzi? Voi înteți rugăciunea și mă voi ruga și mâine, și poimâine ș.a.m.d., pentru că s-ar putea ca Dumnezeu să dorească să-mi încerce credința, așa cum a încercat-o și pe a cananeencii astăzi. S-a prefăcut că nu aude: „Ia să vedem, stăruie în credință, sau pleacă și nu vrea să Mă mai vadă în veci!” Aceeași atitudine să o avem și noi față de Dumnezeu, pentru că El uneori ne încearcă, dorind să vadă dacă avem credință, dacă aceasta este dublată și de răbdare și stăruință, ori este încununată și de înțelepciune… Știm să stăruim? Sau doar să cerem, ba încă ne lipsește și răbdarea de a aștepta să ni se împlinească rugăciunea? Să-L rugăm pe Dumnezeu să ne dea și nouă aceste virtuți ale femeii cananeence de astăzi: credința puternică, stăruința în rugăciune, dar și înțelepciunea și puterea de a nu ne supăra vreodată pe Dumnezeu sau pe oamenii din jurul nostru”.

La final, un grup de elevi de la Școala Generală Comani au interpretat cântece și poezii, sub coordonarea dnei. prof. de religie Mihaela Nistor.