Liturghie arhierească la Parohia „Buna-Vestire” din Municipiul Caracal

Duminică, 17 noiembrie, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit sfințirea capelei bisericii Parohiei „Buna-Vestire” din Caracal, hirotonind întru preot pe diaconul Ion DOBRE pe seama Parohiei Vineți.

La finalul Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit Evanghelia a XXVI-a după Rusalii, a Bogatului căruia i-a rodit țarina: „Evanghelia de astăzi ne învață să fugim de egoism. Să facem, adică, și lui Dumnezeu loc în ființa noastră. Lui, Care a creat-o. El a creat lumea și toate cele pe care le vedem în jurul nostru și, cu toate acestea, de multe ori Lui nici nu-I mai facem loc în inima și în gândurile noastre! Suntem plini de noi înșine, și nu mai încape acolo nici măcar Dumnezeu, darămite aproapele, pe care îndrăznim adeseori să-l privim cu dispreț sau să-l judecăm aspru, socotindu-l neimportant. Cât privește sufletul, evanghelia de astăzi ne îndeamnă să înțelegem că acesta nu se hrănește cu tot ceea ce este „la modă” în ziua și în lumea de astăzi. Tot ceea ce este mai la modă astăzi pare a avea din ce în ce mai puțin de-a face cu sufletul din noi. Iată cât de actuală este această pericopă și, totodată, cât de binevenită! Tot ceea ce este promovat de lumea aceasta: pe stradă, pe panourile publicitare, în media și pretutindeni, toate acestea nu fac doi bani pentru sufletul din noi! Și, cu toate acestea, adeseori cădem în capcana inversării valorilor și ne trezim vorbind sau gândind numai despre acelea și lăsând loc atât de puțin, dacă nu cumva deloc, lui Dumnezeu sau aproapelui în inima și în ființa noastră”.

Pentru efortul depus la realizarea lucrărilor, Preasfinția Sa a acordat rangul de Iconom stavrofor preotului Ion-Daniel NEACȘU, rangul de Sachelar preotului Marian NEACȘU, iar celor care au sprijinit financiar le-au fost decernate Distincții de vrednicie.