Biserica Filiei Bărăști a Parohiei Morunești a fost resfințită

Biserica Filiei Bărăști a Parohiei Morunești

a fost resfințită

Luni, 3 mai a.c., a doua zi de Înviere, Preasfințitul Părinte Sebastian a resfințitbiserica Filiei Bărăști a Parohiei Morunești.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a făcut referire la tendința globalistă de resetare a lumii pe alte baze decât cele naturale, biologice, normale, sau tradiționale: “Mai nou, puterea nu se mai vrea încorsetată de granițe și imperii trecătoare, ci, ca o culme a „progresului”, se dorește globalistă. Și dacă tot și-au propus să stăpânească lumea, mai marii ei de astăzi urmăresc să o schimbe cu totul, clădind-o pe baze și legi noi.  Așa se face că, după ce mai întâi „L-au ucis pe Dumnezeu” – iudeii pe cruce, romanii și popoarele barbare prin persecuții programate, iluminiștii și marxiștii prin ideologii atee –, acum a venit rândul epigonilor acelora: al neo-progresiștilor. După ce, în veacurile trecute, a fost interzis mai întâi numele lui Dumnezeu (la noi, în comunism), de curând, printr-o rezoluție a Parlamentului European, au fost interzise, pur și simplu, cuvintele „mamă”, „tată”, „gen masculin și feminin” etc., într-o campanie sinistră de deconstrucție a societății omenești și improvizarea unei lumi „altfel”.

De ce, dragii mei, se dorește această resetare a lumii? De ce, adică, se vrea „demolarea” celei de acum și „construirea” alteia? De ce se urmărește globalizarea lumii pe alte baze decât cele naturale, biologice, normale, tradiționale?”

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat Distincția de vrednicie tuturor celor care s-au implicat în procesul de reabilitare.