Episcopia Slatinei și Romanaților și Protoieria Caracal sar în ajutorul refugiaților din Ucraina

Episcopia Slatinei și Romanaților și Protoieria Caracal sar în ajutorul refugiaților din Ucraina

Deși se află în partea de sud a țării, departe de zona de intervenție umanitară, Episcopia Slatinei și Romanaților și Protoieria Caracal au venit în sprijinul refugiaților ucrainieni, organizând o campanie de strângere de produse de primă necesitate.

Acestei campanii s-au alăturat preoți, credincioși și diferiți sponsori care, în doar câteva ore au reușit să strângă aprox. 3,5 tone de ajutoare în valoare de 60.000 lei, din care 10.000 lei reprezintă contribuția Episcopiei.

Transportul a fost asigurat în ziua de 1 martie a.c. de către preoții Cosmin Stae și Marius Dinu-Anescu din Caracal care, cu ajutorul reprezentanților Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, au reușit să distribuie ajutoarele în zona de conflict de lângă orașul Cernăuți.

Dat fiind faptul că această invazie militară încă nu dă semne de încetare, iar nevoile populației ucrainiene se acutizează pe zi ce trece, Protoieria Caracal, sub coordonarea Pr. Protoiereu Ionuț Coconu, va organiza un nou transport de produse de primă necesitate, de 5,5 tone, pentru ziua de joi, 3 martie a.c..