Sprijin pentru refugiații din Ucraina

Sprijin pentru refugiații din Ucraina

În perioada 18-28 martie 2022, Centrul Social al Episcopiei Slatinei și Romanaților, împreună cu Liga Tinerilor Ortodocși Români – Filiala Olt, a organizat în parohiile din cuprinsul protoieriilor Slatina I și Slatina II, campania umanitară „Sprijin pentru refugiații din Ucraina”.

Această campanie s-a soldat cu rezultate remarcabile, colectându-se: produse alimentare, produse igienico-sanitare, articole de îmbrăcăminte, dulciuri, medicamente, lapte praf, pampers și jucării, în valoare aproximativă de 62.300 lei.    

Produsele colectate au fost încărcate în data de 3 aprilie 2022 în cel de-al treilea transport – realizat prin amabilitatea unui om de afaceri din Caracal, care a pus la dispoziție, gratuit, o autoutilitară cu șofer.

Episcopia Slatinei și Romanaților a desemnat pe Pr. Constantin NEACȘA de la Parohia Izvoru ca să însoțească acest transport umanitar către Vama Siret.

Pr. Iustin TĂNASE, Consilier Social al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, a redirecționat transportul către un așezământ social din Mun. Rădăuți al Arhiepiscopiei, loc în care sunt strânse ajutoarele venite din toată țara în acest scop și care, la sfârșitul săptămânii, vor fi trimise, prin convoi umanitar, în Ucraina, destinația finală.

Mulțumiri și binecuvântări tuturor celor care au sprijinit în realizarea acestei acțiuni umanitare!