Cercurile Pedagogice de pe semestrul al II-lea la disciplina Religie

Cercurile Pedagogice de pe semestrul al II-lea la disciplina Religie

În data de 14 aprilie 2022 au avut loc Cercurile Pedagogice de pe semestrul al II-lea al anului școlar 2021-2022. La disciplina Religie, acestea au fost organizate în județul nostru pe cinci zone: Slatina, Balș, Drăgănești-Olt, Caracal și Corabia.

După doi ani în care acestea au fost organizate on-line, de această dată profesorii de Religie s-au putut întâlni fizic, întâlnirile constituind un bun prilej de bucurie, de schimb de materiale didactice inedite, de oferirea de noi perspective în abordarea didactică, de discuții tematice cu adevărat constructive, de noutăți didactice și de schimb de fotografii realizate la activitățile didactice întreprinse.

În zona Slatina, unde responsabil de Cerc Pedagogic este Prof. IORDACHE Ionel Cristian, a fost întocmit proiectul educativAndrei Șaguna – temelia Ortodoxiei în Ardeal”, ce a presupus realizarea unei vizite de studiu în Mun. Sibiu, unde participanții la Cerc au putut vizita Mănăstirea Cozia și Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA” din Sibiu.

În zona Balș, unde responsabil de Cerc Pedagogic este Prof. PETCU Aurelia, sub îndrumarea căreia Dna Prof. ȘUȚĂ Elena de la Liceul Tehnologic nr. 1 Balș a susținut prezentarea Activitatea culturală de învățare în cadrul proiectului de mobilitate Erasmus – VET”.

În zona Drăgănești-Olt, unde responsabil de Cerc Pedagogic este Prof. STANCIU Nicoleta, a fost întocmit proiectul educativSf. Antonie de la Iezer, înalt postitor al Ortodoxiei române” și a fost întreprinsă o vizită de studiu la Mănăstirile Iezer și Pahomie din jud. Vâlcea.

În zona Caracal, unde responsabil de Cerc Pedagogic este Prof. DOBROMIR Valerica, Dna Prof. BORUZ Cristina Ionela a prezentat activitățile Rugăciunea – scară către cer”, Inovarea și bunele practici din Proiectele Erasmus”,Don’t be Cyber Bully, Be Aware!”, Language Development Trought Digital Tools – CLIL” și BArgain BEyound Languages”, workshop-uri având drept locație Școala Gimnazială Gheorghe Magheru” – structura Școala Gimnazială nr. 3 Caracal.

În zona Corabia, unde responsabil de Cerc Pedagogic este Prof. BARBU Mariana Titinica, doamnele Prof. SANDA Mihaela și ZARCU Mirela au susținut activitatea Mijloace inovative în predarea Religiei” – exemple de bune practici, iar Dna Prof. ISPAS Elena a prezentat Opționalul lucrat la cursul CRED.

Inspector Școlar pentru Religie –Arte,

Prof. Luciana SLUJITORU