Premierea Națională a câștigătorilor Concursului Național Catehetic “Rugăciunea în viața mea”

Premierea Națională a câștigătorilor

Concursului Național Catehetic

“Rugăciunea în viața mea”

În ziua de 21 mai a.c., cu ocazia hramului istoric al Catedralei Patriarhale – “Sfinții Împărați Constantin și Elena”, a avut loc premierea câștigătorilor Concursului Naţional Catehetic Rugăciunea în viața mea”, de către Preafericitul Părinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Din partea Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor au fost premiați Pr. Prof. Leonard-Aurelian MARIN, de la Parohia Redea de Apus I şi elevul David NIȚULESCU de la Școala Gimnazială Nr. 2 din Caracal, delegați ai grupului catehetic care au realizat proiectul câștigător al locului I pe eparhie, intitulat “Rugăciunea, bucuria sufletului”.

Programul manifestărilor a început pe 20 mai, când toți cei 29 de elevi premianți din toate eparhiile, însoţiţi de profesorii sau preoții coordonatori, au avut bucuria de a se închina la moaştele Sf. Împărați Constantin şi Elena, Sf. Cuv. Dimitrie Basarabov şi de a vizita Palatul Patriarhiei. Apoi, în Aula “Justin Patriarhul” a palatului patriarhal, în prezenţa PS Părinte VARLAAM Ploieşteanu, Episcop-Vicar Patriarhal, au putut viziona filmul realizat de Trinitas TV, în care au fost prezentate aspecte din timpul desfăşurării concursului în toate eparhiile din țară și din diaspora, precum şi modul în care au fost desemnați câştigătorii pentru etapa finală.

A doua zi, după oficierea Sfintei Liturghii în altarul de vară al catedralei patriarhale de către PF Părinte DANIEL, înconjurat de un sobor de arhierei, preoţi şi diaconi, a urmat festivitatea de premiere, Preafericirea Sa înmânând câştigătorilor – elevi şi coordonatori – diplome şi cadouri constând în cărţi de învăţătură.

A consemnat,

Pr. Constantin ALDEA

Consilier Social-Misionar