Concursul Național Catehetic: evaluarea și premierea la nivel de protoierii

Concursul Național Catehetic:

evaluarea și premierea la nivel de protoierii

În perioada 16 ianuarie – 12 mai 2023, în Episcopia Slatinei şi Romanaţilor s-a desfăşurat Concursul Naţional Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”.

Concursul s-a adresat copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile aflate în țară și diaspora românească, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori creștini și își propune să promoveze relația dintre tineri și vârstnici și, implicit, raportul dintre generații.  

În Episcopia Slatinei și Romanaților s-au înscris 18 parohii, fiecare proiect realizat fiind coordonat de o echipă formată dintr-un preot și una sau două cadre didactice.

La etapa pe protopopiat a concursului, parohiile au fost înscrise la cele patru protopopiate după cum urmează: Slatina I – 6 proiecte, Slatina II – 4 proiecte, Caracal – 4 proiecte și Corabia – 4 proiecte.

În perioada 2-5 mai a avut loc evaluarea și premierea, la nivel de protoierie, a celor mai bune proiecte. Evaluarea lucrărilor s-a făcut la fiecare protoierie, de către un juriu format din protopop – președinte, responsabilul cu cateheza parohială și un profesor de Religie.