Întrunirea delegaţiilor eparhiale în vederea realizării Albumului ‘Domnitorii şi ierarhii Ţării Româneşti. Ctitoriile şi mormintele lor’

Întrunirea delegaţiilor eparhiale în vederea realizării

Albumului ‘Domnitorii şi ierarhii Ţării Româneşti. Ctitoriile şi mormintele lor’.

În data de 29 aprilie 2009, la Reşedinţa Patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, a avut loc a treia întrunire a delegaţiilor eparhiale din Mitropolia Munteniei şi Dobrogei şi Mitropolia Olteniei în vederea realizării AlbumuluiDomnitorii şi ierarhii Ţării Româneşti. Ctitoriile şi mormintele lor‘.

În cadrul discuţiilor purtate pe această temă au fost subliniate aspectele activităţii fiecărui Centru Eparhial din cadrul celor două Mitropolii, în vederea realizării în timp util şi în bune condiţii a acestei monumentale lucrări. Precizăm că Albumul ‘Domnitorii şi ierarhii Ţării Româneşti. Ctitoriile şi mormintele lor’ se va constitui într-o oglindă a fiecărei Episcopii implicate în proiect şi va pune în evidenţă valoarea spirituală a Ţării Româneşti, de la Dunăre la Mare, în anul în care se sărbătoresc 650 de ani de la recunoaşterea întemeierii Mitropoliei Ţării Româneşti (1359). În acest sens, participanţii la discuţii au stabilit ca până la data de 1 iunie fiecare Eparhie să prezinte întregul material pregătit, astfel încât în toamna acestui an să se finalizeze editarea Albumului.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI BUCUREŞTILOR

sursa: Basilica

2a