Liturghie arhierească şi vizită pastorală în localitatea Văleni

Liturghie arhierească şi vizită pastorală în localitatea Văleni

Joi 6 august, când Biserica Ortodoxă prăznuieşte Schimbarea la Faţă a Domnului Iisus Hristos, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la biserica Parohiei Văleni I, Protoieria Caracal.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia sa a tâlcuit minunea Schimbării la Faţă a Mântuitorului pe muntele Tabor, îndemnând credincioşii să preţuiască mai mult viaţa cea veşnică şi nepieritoare decât cea de aici: “Iubiţi credincioşi, ceea ce este însă cel mai important la sărbătoarea de astăzi este faptul că ne dă o idee despre ceea ce va să fie Împărăţia Cerurilor. Noi credem în viaţa de dincolo, ba chiar vorbim frumos despre ea, cum că acolo nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viaţă fără de sfârşit. Ne place să spunem că este frumoasă şi că o dorim fiecare dintre noi, dar constatăm un lucru cu totul nepotrivit: credem în viaţa cealaltă, dar iubim mai mult viaţa de aici, ca şi cum n-am fi convinşi că viaţa de dincolo este cu mult superioară, mult mai bună şi mult mai fericită… Din nefericire, constatăm că viaţa de dincolo de fapt ne „sperie”, în loc să ne creeze entuziasm şi dorinţă de pregătire pentru a ajunge la ea”.

La finalul Sfintei Liturghii, răsplătind purtarea de grijă ce o are faţă de casa Domnului, Preasfinţitul Părinte Sebastian a acordat părintelui paroh Ilie Tecuceanu Distincţia de Vrednicie. După slujbă, Preasfinţia sa a vizitat principalele obiective din comună, sfinţind casa Constantin Colibăşeanu, care adăposteşte muzeul şi biblioteca parohială, sediul primăriei şi Fântâna “Mireselor” din localitate. După-amiază, a vizitat şi parohiile Văleni-Popeşti, Tirişneag- Mandra şi Ghimpeţeni.

12 21 31 41 5 6 7 8