Slujbă arhierească la Paraclisul Episcopal “Sfânta Treime” din Mun. Slatina

Duminică 10 ianuarie, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a slujit Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal “Sfânta Treime” din Mun. Slatina.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit pericopa evanghelică ce relatează întreita ispitire a Mântuitorului de către diavol în muntele Carantaniei şi cuvintele Sale care I-au marcat începutul propovăduirii.

“Când Mântuitorul a zis “pocăiţi-vă, că s-a apropiat Împărăţia cerurilor!”, ca şi Ioan Botezătorul, nu s-a referit la Împărăţia lui Dumnezeu cea de la sfârşitul lumii, care, iată, încă n-a venit. Au trecut mai bine de 2000 de ani de când şi Ioan şi Hristos au vorbit despre Împărăţia cerurilor. La care Împărăţie a cerurilor s-a referit atunci? La Împărăţia cerurilor de pe pământ, pentru că Împărăţia lui Dumnezeu cea cerească începe încă de pe pământ, şi dacă aceasta nu va începe şi în sufletele şi în viaţa noastră, nu avem ce căuta în Împărăţia Lui cea veşnică. Împărăţia lui Dumnezeu a venit odată cu Hristos şi s-a instaurat pe pământ, înlăuntrul nostru, şi pe aceasta trebuie să o experimentăm încă de acum”.