Doi ani de activitate, sărbătoriţi la praznicul Bunei Vestiri la Mânăstirea Clocociov

Seria manifestărilor dedicate praznicului Bunei Vestiri şi a împlinirii a doi ani de activitate a Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor a început cu o slujbă de priveghere la Mânăstirea Clocociov, miercuri 24 martie, răspunsurile de la strană fiind date de Grupul Psaltic Evloghia, condus de PC Diacon Marius Stelian Militaru, şi Psaltul Moise Petre.

A doua zi s-a oficiat Sfânta Liturghie în sobor de arhierei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Sebastian slujind şi ÎPS Părinte Irineu – Mitropolitul Olteniei, ÎPS Părinte Andrei – Arhiepiscopul Alba Iuliei, PS Părinte Lucian – Episcopul Caransebeşului şi PS Părinte Emilian Lovişteanul – Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului. Acestora s-au adăugat şi părinţii consilieri şi protopopi, răspunsurile de la strană fiind date de corul maicilor de la mânăstire.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Irineu a vorbit despre taina întrupării Fiului lui Dumnezeu în Sfânta Fecioară, pentru a restaura firea umană, şi a mulţumit PS Părinte Sebastian pentru prilejul oferit de a fi iarăşi în mijlocul slătinenilor. Astfel, Înaltpreasfinţia Sa a mărturisit: „Este un moment de bucurie pentru toată suflarea oltenească, deoarece acum ne dăm seama de importanţa acestei Sfinte Episcopii şi de felul cum ea se dezvoltă şi creşte în tot ceea ce este bine şi frumos în Biserica noastră”.

La rându-i, Preasfinţitul Părinte Sebastian a mulţumit ierarhilor – oaspeţi, pentru că au răspuns invitaţiei de a fi alături la acest moment aniversar. Referindu-se la cei doi ani de păstorire în mijlocul oltenilor, Preasfinţia Sa a spus: „Doi ani nu ştiu dacă sunt suficienţi pentru a putea trage nişte concluzii pertinente. Începutul nu a fost uşor, ca orice început, dar foarte curând Dumnezeu ne-a încurajat şi ne-a ajutat să săvârşim lucruri frumoase”.

Manifestările dedicate praznicului şi împlinirii a doi ani de activitate a Episcopiei s-au finalizat apoi cu o agapă frăţească.