Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se reuneşte în şedinţă de lucru la Reşedinţa patriarhală (6-7 iulie 2010)

COMUNICAT DE PRESĂ

În zilele de 6-7 iulie 2010, în Sala Sinodală din Reşedinţa patriarhală, sub preşedinţia Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, va avea loc şedinţa de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

În cadrul şedinţei, Patriarhia Română va propune membrilor Sfântului Sinod spre analiză în vederea aprobării un proiect de program pastoral şi social în vreme de criză economică. Programul prevede ajutorarea familiilor de vârstnici cu pensii mici, a familiilor sărace cu mulţi copii, dar cu venituri mici, precum şi a bolnavilor săraci şi urmează să se deruleze la nivel de parohie, mănăstire, protopopiat şi centre eparhiale prin organizarea de noi cantine filantropice, colecte de alimente, îmbrăcăminte, alte produse de strictă necesitate şi bani.

Miercuri, 7 iulie 2010, ora 13.00, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, în prezenţa ierarhilor Sfântului Sinod şi a altor invitaţi, va avea loc premierea câştigătorilor concursului de proiectare pentru Catedrala Mântuirii Neamului, organizat de către Patriarhia Română. Cu acest prilej, va fi lansat oficial site-ul www.catedralaneamului.ro, realizat de centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române în colaborare cu sectorul Monumente şi Construcţii bisericeşti şi cu sprijinul Serviciului IT ale Patriarhiei Române.

sursa: Basilica