Liturghie arhierească în Parohia Gănesuica

Luni 4 iunie, de praznicul Sfintei Treimi, Preasfinţitul Părinte Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Gănesuica, com. Găneasa.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa sărbătoririi Sfintei Treimi: „Astăzi nu facem pomenirea unui sfânt oarecare, ci sărbătorim pe Dumnezeu Însuşi în Treime lăudat. În felul acesta, sărbătoarea de astăzi ar trebui să se bucure din partea noastră de cea mai mare importanţă.

Dacă în celelalte zile prăznuim pe unii sfinţi ori anumite evenimente sfinte din istoria mântuirii noastre, astăzi, când este ziua lui Dumnezeu Însuşi, ar trebui să venim la biserică cu atât mai mulţi şi să-L cinstim cu atât mai mult. Din păcate, însă, această sărbătoare trece drept una lipsită de importanţă.

Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu, de câţiva ani această sărbătoare este şi zi liberă legală. Cu toate acestea, nu toţi înţeleg că dacă este zi nelucrătoare trebuie să vină şi să aducă slavă lui Dumnezeu. Aşadar, trebuie să-L slăvim pe Dumnezeu aşa cum se cuvine, închinându-ne Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt, Dumnezeu Unul Cel în Treime lăudat. Amin!”