Resfinţirea bisericii Parohiei Strejeşti I

Sâmbătă 2 iunie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” a Parohiei Strejeşti I, com. Grădinari.

După săvârşirea slujbei de resfinţire şi a Sfintei Liturghii, în cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Sebastian a arătat importanţa postului şi a rugăciunii în viaţa noastră, ca „arme împotriva diavolului. Ele ne ajută să-i scoatem pe demoni, nu neapărat din ceilalţi, cât, mai ales din noi. În noi, în lăuntrul nostru se sălăşluiesc mici demoni; se cuibăresc în inima, în mintea şi în sufletul nostru. Gândurile noastre spurcate sunt mici demoni, răutăţile de tot felul sunt demoni, planurile vinovate, ascunse şi ruşinoase sunt demoni care se cuibăresc în noi şi ne murdăresc sufletul, iar toţi aceştia pot fi scoşi afară doar prin post şi rugăciune”.

La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţitul Sebastian a acordat Rangul de Sachelar Părintelui Cristian Dumitraşcu şi Distincţia de Vrednicie Dlui Primar Dumitru Becheanu, Dlui Epitrop Petre Lupu şi Dlui Stelian Şerban, cântăreţul acestei Parohii.