Liturghie arhierească în Parohia Ipoteşti

Duminică, 16 decembrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian, înconjurat de un distins sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a Parohiei Ipoteşti.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit evanghelia zilei, arătând cum toţi „suntem chemaţi la viaţa în Hristos, la Nunta sau Cina de taină pregătită de către Dumnezeu. Numai că, adeseori, şi noi, ca şi cei din pericopa aceasta, invocăm diferite pretexte. Unul, zice, şi-a luat ţarină, altul şi-a luat cinci perechi de boi, iar cel de-al treilea şi-a luat femeie. Toate, pretexte pentru a nu cina împreună cu Dumnezeu; pretexte şi, de fapt, motive care ne ţin şi pe noi, de multe ori, departe de comuniunea cu Dumnezeu.

Însă, Evanghelia de astăzi ne arată că nimic nu trebuie să preţuim şi să iubim mai mult decât pe Dumnezeu: nici bunurile cele materiale, nici poftele noastre de orice fel ar fi, nici simţurilor noastre să nu ne lăsăm pradă, ci să ne deprindem mai mult a simţi cu sufletul din noi − organul simţirii lui Dumnezeu − căci acesta este veşnic!”