Acţiune socială în perioada postului Crăciunului

Naşterea Domnului prin întruparea Sa este cel mai important moment din istoria neamului omenesc. Este mâna întinsă pe care Dumnezeu, în negrăita-I bunătate, o oferă cu multă căldură omului, pentru a-l scoate din prăpastia în care singur s-a afundat. Bucuria care însoţeşte acest mare praznic este în primul rând una interioară şi se traduce prin smerenie, credinţă şi recunoştinţă faţă de Dumnezeu. Sunt valori sau atitudini sufleteşti pe care fiecare om trebuie să şi le însuşească încă de la o vârstă fragedă, pentru a ajunge la desăvârşirea cerută de Dumnezeu.

În acest sens, în postul Crăciunului, Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina a desfăşurat un parteneriat cu Episcopia Slatinei şi Romanaţilor prin care s-a urmărit apropierea elevilor de viaţa Bisericii, participarea la Sfânta Liturghie şi implicarea în acţiuni de filantropie creştină.

Astfel, perioada postului a fost pentru elevi o ocazie de a cunoaşte o parte din copiii de la căsuţele de tip familial „Sfântul Andrei”, cărora le-au dăruit, în urma unei colecte iniţiate în şcoală, fructe şi legume, precum şi cadouri de Crăciun.

 Pr. Petrişor Claudiu